Áldozat, mint üzlet

Aki az áldozatot üzletnek tekinti, az kétségtelenül szenvedni fog. Sok cselekedetünket lehet magyarázni ezzel az idézettel.

Először is egyszerűsítsük le, hogy mit is jelent az áldozat. Az a gondolatsor ismert, hogy “fel kell áldozni valamit azért, hogy egy várt helyzet megnyilvánulhasson”. Például egy sportolónak az idejét, pénzét, le kell mondani az édes sokáig alvásról, mert vár a reggeli edzés, stb…, azaz áldozatot hoz. Ezek az erőfeszítések eredményeket szülnek. Eddig egyszerű, sokat teszel valamiért, akkor az a valami viszonzásul adja magát.

Így működik, de akkor miért adhat az eredmény szenvedést, és mi az, hogy üzlet? A fontos rész most következik!

Amikor azért hajtok, hogy majd kapok érte valamit, az egyfajta üzleti mentalitás. Nézzünk egy példát, a hívő embereket. Tapasztalható, hogy az imák és könyörgések mögött egy bizonyos várt eredmény lapul. “Kérlek Istenem, ezt-azt add meg nekem…” Azaz az áldozatáért elvár valamit. HOPP, ITT A BIBI! Amennyi az Isteni imádatban az elvárás, akkora mértékű a szenvedés. Miért? Mert ez anyagi elv, és az anyag visszaveszi azt, amit magadnak elvettél. Úgy, akkor, és ott, ahogy a “legoptimálisabban” élheted át az önzősség visszahatását. Azaz igen fájdalmasan, hogy végre feladd a saját érdek pusztító mentalitásod.

Minden érted dolgozik!!!


Óriási tévedés mikor a hívő ember azért imádja Istent, hogy megkapjon mindent. Ez az egyik legpusztítobb hozzáállás, mégis legtöbben ezért járnak templomba. Nem veszik észre, nem értik meg, hogy nem önmagunkról szól az áldozat, hanem arról, ami/aki felé kinyilvánítod. A munkáról, a párodról, szüleidről, kollegáidról, barátaidról, ha hiszel, akkor Istenről... róluk szól!!! Feléjük kell önzetlennek lenni, teljesen tisztán, csak Őket nézni a cselekedetedben. Kiszolgálgálni teljes alázattal az Ő érdekeiket. Adni magad, amennyire csak tudod! A leggonoszabb ember is egy ilyen mentalitás előtt elhasal. A lényeg ebben rejlik, minden emberi kapcsolat, a hited viszonzása, ebben van az igazi lelki potenciál.

Ami maga a Szeretet, a tiszta, érdekektől mentes szeretet. Ez tiszta viszonzást nyer, azaz automatikus, nem kell rá külön magamért vágyni rá. Automatikus!

Megtisztelni mindennek az alapelvét, a házasság, munka, kapcsolatok, egészség, és lehet egyre magasabbra “törni”, a teremtés alapelvéig.

Amint az ember feladja az önös felfogását, megváltozik az egész világ visszreakciója. Az pedig abban nyílvánul meg, hogy átalakulnak az ember életében a terhek édes feladattá. Így lesz a küzdelemből boldogság. Ezt kívánom neked!