A stressz hatása az emberre. Rejtett pokol a politikában, a médiában, az emberi kapcsolatokban

Elsősorban a legfontosabb megértenünk, mi zajlik le a szervezetben sejtszinten, amikor negatív impulzus éri. Kezdjünk kézzel fogható, durva anyagi szinten, és innen menjünk tovább a lágyabb, pszichés hatások felé! Ez a durva szint legyen a tápanyag bevitel a testbe. Röviden, de érthetően fogom kifejteni, mivel ez a témakör önmagában egy több órás tanítást, illetve több tíz oldalas írásos tanulmányt igényelne. Egyszerűen, egyszerű szavakkal!

A sejtjeink, bármely szerv, szervrendszer sejtjeiről beszélve (idegrendszer, mirigyrendszer, kiválasztó szervek, stb...), energia felvétellel léteznek. A tápanyag az egyik formája, melyet a vér szállít a sejthez. A sejt felszínén tölcsér alakú, úgynevezett receptorok veszik fel a peptidláncok által szállított, bontott tápanyagot, így elindítva a sejtanyagcserét (amely folyamatának kérlek téged, nézz utána). A bontott szóban rejlik a folytatás, mert mi történik, ha bontatlan a tápanyag? Mitől bontatlan? Egyszerű! Nem rendelkezünk olyan enzimkészlettel, mint születésünkkor. Érthetőbben: hiába viszek be általam elképzelt bio élelmiszertökéletességet, ha nem tudom lebontani. Az enzimkészletünk, és termelődésének bizonyos része elhal a gyógyszerek és a kémiával mérgezett tápanyagok hatása miatt (ízfokozók, szinezékek, tartósítók és más eljárások).

Így képződnek a szabadgyökök. Ezt a kifejezést már hallhattad, ez az, amivel a szervezet nem tud mit kezdeni. Így ide-oda tologatja a szervezet, utaztatja a testben. Viszont minden sejttől elutasítást kap a felvételnél, mivel a felületen lévő tölcséres receptorok összerándulnak. Hasonlóképpen, mint amikor egy nő bezár, amikor durván, nyersen közelednek felé. Azt próbáld meg rendbe hozni, nem kis feladat!😅😉✌️

Így a sejtnél sem, mivel sokkolt sejt nem minden esetben nyílik meg újból. Ahhoz hasonlítsd, mint amikor méreggel bombáznak valamit, az védekezni fog, ahogy csak tud. Egy nő bezár, ahogy a sejt receptor is, ha hosszabb ideig bombázzák. A nőben elhalnak az érzések, a sejtben pedig az élet. Maradjunk ez utóbbinál! A nőkről egy másik írásban beszélnék, amit a párkapcsolatokhoz kötök majd. A sejt előszőr begyullad, majd kitolja a vizet, a vége pedig az, hogy beszárad, csúnya kifejezéssel elrohad. Így állnak össze egészen a daganatig... Nem folytatnám. Lépjünk magasabb szintre, és vizsgáljuk meg a stressz szindrómáját. A megértése nagyon egyszerű sejtszinten, mivel ugyanez történik a sejttel! Ok, de hogyan zajlik le a folyamat, miként nyilvánul meg a poszt címében felsorolt, politika, média, emberi kapcsolatok színterén? Kérlek figyelj és értelmezd! Egyszerűen adom át. Magát a stressz megjelenését magyarázom a kiinduló ponttól. 

Minden esetben, legyen az egy reklám, egy politikai eszmefuttatás, negatív emberi kommunikáció, kapcsolat, televíziós műsor, hírek, karriervágy, elismerés utáni vágy, stb… meg fogod érteni!

Mindegyikében egyfajta kettősség van elrejtve. Van egy üldöző és egy üldözött, egy érv-ellenérv, filmekben a jó és a rossz, a reklámban a probléma ismertetése, majd arra a megoldás tabletta formájában, a politikában a jobb és a bal. Az emberi kapcsolatokban a vitát ugye nem kell akkor kifejtenem?!

Oké, a stressz forrását értjük, de miként száll alá sejtszintre a romboló hatása? Nagyon egyszerű, az a feladatom, hogy egyszerűen értessem meg veled!

Tudat alatt, amit nem minden esetben érzékelsz, megemelkedik a pulzusszámod. Brutál veszekedésnél, vagy egy horrorfilmnél aktívan érzékelheted, de látens, rejtett témákban nem veszed észre. Viszont akkor is megtörténik, csak nem annyira erős a hatás, de jelen van. A lényeg pedig ez, ebben van a probléma elrejtve. Az enyhébb, de szinte folyamatos negatív impulzus. Enyhe pulzusszám növekedés, enyhe vérnyomás emelkedés, az erekben ennek hatására megnő az érfalak nyomása, a sejtekig eljutva, ez pedig a sokk. Ez a folyamata!

A sokk hatására ugyanaz játszódik le, mint az előzőekben említett bontatlan tápanyagnál, bomba hatására. Összerándul a receptor, és a sejt bezár. A megoldásokat kérlek ne most várjátok, de természetesen, adom azt is más írásaimban, videóimban!

Tehát nincsen könnyű helyzetben az emberiség. A megoldás persze a stresszoldásban van, de “kössssssz” - mondhatjátok most sokan joggal! Ez annyira azért nem egyszerű, pont ezért veszítette el a “stresszoldás” szó a jelentősséget, mint ahogy a “szeretet” szó is, ami már csak használva van az esetek többségében. Zárjuk le ezt a blogot ezzel! A folytatásban számtalan oldalról és fórumon fogom magyarázni az utat. Videóban is a youtube csatornámon, ami sokaknak hatékonyabban hathat majd a megértésben.

Ez a stressz sejtszintre alászálló metodikája. Így, ebben a formában van elrejtve az élet minden területén.

A következőkben a reklámokban és a bevásárló központokban elrejtett érzékszervi manipulációkról fogok írni és beszélni is. Miként csempészik bele a legmagasztosabb emberi értékeket, ezzel becsapva és fogyasztóvá téve az embert. Egyszerűbben: aljas módon rabszolgává.