A tűrés, elfogadás és cselekvés ereje

A tiltakozás nem az erő jele. Azok az erősek, akik képesek tűrni.

A magyarázatot ott kezdeném, hogy bármi ami felénk jön, az jár nekünk. Tudom, fájdalmas megértés ez, főleg ha valami kellemetlenséggel kell szembe néznünk. Minden preciziós pontossággal érkezik, hogy fejlődhessünk. Így a negatív dolgok is. Őszinte kérdést kell magunknak feltenni: “miért kapom ezt, mi benne a tanítás?” Őszinte kérdés, és a válasz is mély és megnyugtató lesz a szívből.  

Soha ne a helyzettel ellenkezz, hanem az igazságra törekedj, a megoldásra.

Innen nézve az ellenkezés átfordul megoldó cselekedetté, de ne csatázz! Hozd ki a szituból a lehető legjobbat, tedd mindezt úgy, hogy a cselekményben résztvevők érdekeit egyenrangúnak nézed. Egyből enyhül az elme önzőssége és az eredmény is kedvező lesz. Persze kell hozzá egy nagy adag bátorság is, hogy szembe tudjunk nézni a tükörben lévő képpel.

Tűrni, nem azt jelenti, hogy nem cselekszünk! Hanem távol tartani magunkat a sérelmektől, miközben rendezünk. Aktivitást kell mutatni, kellő együttérzéssel minden szereplő felé. 


Nem a saját érdekem az első, azt kell elhelyeznem a mindenki érdekében. Nagy személyiségek mutattak már ebben példát a világtörtélemben. Messzire nem kell mennünk, elég Teréz Anyát néznünk. Hatalmas nyomást, terhet tudott megoldani és működtetni ezzel a felfogással. Többször hangoztatta a mindennapi feladatot, amiben az Övé páratlanul nagy volt. Hangsúlyozta, hogy ezt a munkát, szavaival élve “szolgálatot” nem lehetne elvégezni, ha nem az emberek érdekeit nézné. Ennél is tovább ment, hogy megértsük azt az erőt, ami a lelkéből ömlött. Ez pedig az a szakadatlan szeretet a teremtő felé, úgy látott minden pillanatot, hogy neki dolgozik!.

...és ez az a pont, ahol meg kell-kellene érteni, hogy nem anyagi felfogásban volt. Ez maga a transzcendens, lelki energia. Ebben a természetben nem olyan a fáradtság, nem olyan a fájdalom, nincsen sérelem...

Aki szeret másokért cselekedni, ismeri ezt. Feltölti a szívet a más embernek okozott öröm, jobban, mint a sajátunk. Hú, akkor milyen lehetett neki Isteni tudatban dolgozni?!

Törekedjük a legnagyobb boldogságra, erősödjön a hitünk, az ilyen és ehhez hasonló személyek által! Vallási megkülönböztetés nélkül.