Büszkeség vs. szeretet

A büszkeség és a szeretet önmagában is egy nagyon hosszú, átfogó tanulmány, itt most röviden foglalom össze a témát.

A büszkeség a magasabb helyzetre törekszik, míg a szeretet foglalja el a megfelelőt. A szeretet mindenütt jelen van, még a leggonoszabb ember szívében is. Viszont a büszkeség betonfalként áll a szeretet megnyilvánulása, kifejeződése előtt. A büszkeség jelen világunkban nyilvánvalóbb. Mindannyian elismerésre, sikerekre vágyunk, ezt támogatja is a külvilág propagandája. Akkor ne vágyjunk a sikerre, ne legyünk büszkék a tudásunkra, képességeinkre? Dehogynem, hiszen ez az élet egyik legnagyobb hajtóereje. A kötelességünk elvégzéséhez, ami az egyik legfontosabb feladat az életünkben, ezekre mind szükség van. Minden ember rendelkezik megfelelő képességekkel, büszkeséggel, és valamilyen területen pedig megfelelő tudással.


A megoldás a megfelelő tudatállapotban, látásmódban rejlik. Mégpedig, amikor megérint a büszkeség szele, vagy felnéznek rád, elismerést kapsz valamiért, cseréld le az érzéseket hálára! Legyél hálás, alázatos a jóért! Ajánld fel az emberiségnek ha nem vagy hívő, viszont ha hiszed Istent, akkor Neki!

Vedd észre magad, és tedd ezt meg három másodpercen belül! Mert utána a büszkeség magja gyökeret ereszt a szívben, onnantól pedig mérgező gazként fedi be a szeretet magját.

Vedd észre magad, gyakorold, rendkívül hatékony lelkigyakorlat!