Döntéseink alapja

Néhány ember arra alapozza a döntését, hogy mi kecsegtet nyereséggel, míg mások a természetük alapján döntenek. A második részt fontosabb magyarázni, hogy megértsük miért is nagyobb “haszon” az.  

Már feljött egy korábbi idézetben, hogy minden ember egyéni természettel és tehetséggel születik meg. Értsd úgy, hogy a földi élet használati útmutatójának ez a Te kifejező eszközöd, ami egyedi. Kicsit jobban szétszedem, hogy még érthetőbb legyen.

Egy mosógépnek is van használati útmutatója, nem moshatunk és centrifugázhatunk ki benne olajos anyacsavarokat. Mosás funkció az tény, de mit okoz a rendszerben? Hogyha bármit a természete szerint a legtökéletesebben használunk, akkor az úgy van a legtökéletesebben a helyén.  


Az idézet első része az olajos csavar effekt, aminek a visszahatása pusztító. Megkaphatod a várt eredményt, de az ellenpólus idővel az élet valamely területén megérkezik. Mivel anyagi természetű volt a döntés, aminek két pólusa van, ezeket csomagban kapjuk. Az pedig nagyon kellemetlen, amikor megérkezik az ellenpólus. Ilyen döntéssel helyezi magát az ember egy olyan mókuskerékbe, amiből nagyon nehéz kikeveredni.

Viszont, ha a természetünk alapján döntünk, ahhoz igazítva mindent, akkor a “mosógépünk” kiegyensúlyozottan, hiba nélkül működik. Bár eljön a vég majd, de megtette a dolgát, ahogy kell és elő volt írva. Kevesen tudják ezt jól csinálni, mert nem ismerik a törvényeket, és így elviszi törekvő emberünket a “ZSÉ”!