Fejlődés

Újból megköszönném, hogy ilyen sokan nézitek a blogot, lélekemelő. Sok embernek nem áll össze a feltétel ahhoz, hogy tanulni tudjon. Éppen ezért kérlek, mivel olvasod, ha tetszik, juttasd el ismerőseidnek, hogy ők is kaphassanak információt, mert az idő megy, és a tanításra szükség van.  Sokan el sem tudják képzelni, mekkora lendületet ad a lelki fejlődésben, hogyha másokkal is megosztod a lehetőséget.

"Azt cselekedd másokkal, amit te is szeretnéd hogy cselekedjenek veled!"

Ugye ez ismerős?

Megfogalmazódott egy kérdés, hogy lehet-e lélekben fejlődni pusztán attól, hogy jó ember valaki, de nem vesz magához lelki tanításokat. Ha valaki jó ember, az egy állapot, neki lenne a legkönnyebb fejlődni, ha tanulna. Minden fejlődés. Hitlerből fejlődés lett, és a gazdasági válságból is fejlődés lesz.

Nagy luxus az elménk hatalmát nem a lélek szolgálatába állítani. Sokszor eszembe jut az agykontroll, melyet a hallgatóim nagy része egy tanfolyam keretében elvégzett. Mégsem gyakorolják. Ez nem lelki tanítás. Hanem az elménk korlátlan lehetőségének kihasználása. Elérjek, megvalósítsak valamit. Pénzt, karriert, sikert, egészséget, családot...

Ez nem lelki energia, ez anyagi energia, amely múlandó - és mivel az, ezért egy új vágy lép a helyébe, mely rákényszerít arra, hogy egy anyagi beteljesülést újból megvalósíts. A lelki boldogságtól ez rendkívül messze van. A lelki boldogság nem arról szól, hogy NEKEM, NEKEM, NEKEM, ÉN, ÉN, ÉN. Az élet rövid, az elménk minden eszközbe belekapaszkodik, mely távol tartja magát a lelki tudástól.


PATANJALI nagymester azt mondta, a jóga egyik lényege, hogy a finom fizikai testünk (hamis ego, elme, intelligencia) változó hullámzását felügyeletünk alá vonjuk, ezt viszont csak az intelligencia tudja megoldani. Az intelligencia nem összetévesztendő a "Dr" előjellel, ennek a többsége merev intelligencia. A valós jellemzője az alkalmazkodó képesség, elmélkednek, filozofálnak, és ha “nem jött be", akkor újabb és újabb elmélettel állnak elő, viszont a megoldások már eleve adottak mindenre ami az emberrel kapcsolatos. Csak egy dolgunk van: a tanítást megfelelő forrásból kell magunkhoz venni. 

Minden tanítás jó, a kérdés csak az, meddig visz el téged? Lógathatod a lábad, és majd felkészületlenül ér a vég. Sokan úgy vélik, hogy nincs folytatás, ez az elmélet pusztán nemtudásból fakad. Válaszom a kérdésre, hogy fejlődhetünk-e tanítások nélkül, egyértelműen igen. Csak nem mindegy miben, mennyit, és merre. Zabolázatlan érzékszerveit az ember ebben a rendkívüli fejlettséggel bíró társadalomban nem a lelki fejlődést elősegítő dolgokra irányítja. A fájdalom, a betegség, a háború, a szenvedés, az igazságtalanság is fejlődésre készteti a fejlett embert.

De miért a fájdalmakon keresztül tegyük azt?  Ez nem a tudatos élőlénynek lett kitalálva. 

Sok nagy jógi rekedt meg a fejlődésben azzal, hogy a jógából nyert tudást a saját szolgálatába állította. Ez hamis koncepció, a szolgálatot ISTEN és embertársaink felé kell fordítani!

Ez a lélek alaptermészete a szolgálat, és ez az egyik leghatékonyabb módszer, amely elvezeti a feltételekhez kötött élőlényt a felszabadulásához.