Önmagunk tisztelete

A tiszteletet saját magunknak helyes megadni. Mert aki másoktól vár és remél tiszteletet, őt semennyi tisztelet sem teszi elégedetté.

Nézd meg a világ mostani hajtóerejét! A büszkeségre és a sikerre épül. Így vannak a dolgok tálalva. Sikerorientáltak a cselekedetek. Viszont mivel anyagi elvekre épített ez a fajta gondolkodás, ezért van egy ellenpólusa is. Az pedig nem más, mint az aggodalom. Ami jelen van markánsan az elismerés utáni vágyban is. Aki folyamatos elismerésre vágyik, azt állandó aggodalom gyötri, hogy megkapja-e. Szereti az elme, ha dícsérve van. Mivel ennek a téves gondolkodásnak az energiája hatja át a cselekedetet, a tisztelet fókusza irányt vált. Olyan külső hamis elvekben láthajuk meg a sikert, ami elvonja a figyelmet magunkról. Elkezd az ember hajszolni egy világot, melytől majd az eredmények elérésével tiszteletet vár. Teszi mindezt úgy, hogy közben a személy önnön maga ismerete nagy hiányt szenved. Pont ezért kívűlről várjuk a visszajelzéseket, és persze pozitívat. A környezetből viszont vegyes amit kapunk, ilyen az anyagi természet.

Amennyiben stabil, állandó tiszteletre vágyunk, hasznosabb magunknak megadni. Ehhez viszont ismerni kell magad és a világ kapcsolatát. Ami nem más, mint maga az élet, tisztelni a saját életedet, és más életét is. Az önnönmagam tisztelete azt jelenti, hogy nem követelek ki olyan dolgokat magamnak, ami nem jár.   


Elégedett vagyok azzal, amit már születésnél megkaptam. Az pedig minden olyan dolog, ami az élethez kell.

Kaptunk testet, mégsem tiszteljük!

Kaptunk hozzá levegőt, mégsem tiszteljük!

Kaptunk Földet, mégsem tiszteljük!

Kaptunk élőlény társakat, mégsem tiszteljük!

Mikor megtanuljuk tisztelni a világ teremtését, akkor nem ragadunk bele egy külső elvárásba. Nem lesz szükség mások elismerésére, tiszteletére. MIÉRT?

Mert megtanultad tisztelni a világot, és ebben a világban Te magad is benne vagy. Így a tisztelet fókusza automatikusan önmagadra is irányul. 

Soha nem feledd, hogy ehhez viszont az egész világot tisztelned kell, a teljes tartalmával együtt! Hogyha eddig nem voltál megelégedve magaddal, akkor kövesd ezt a látásmódot! Mert ameddig nem éred el azt az életérzést, hogy elégedett legyél önmagadban, addig semmenyi külső elismerés nem fog elégedetté tenni.