Ragaszkodásból küzdelem

Egészen rendkívüli tanítás. Amikor ezt megértjük, az egész élet megváltozik. Egy napos workshop programot igényelne, de kifejtem a lényegét, amire itt lehetőségem van.

Kezdjük a küzdelemmel, ami kell a siker eléréséhez. Erre minden pillanatban lehetőséget ad a teremtés. De mitől válik küzdelemmé?

Minden cselekedetet valamilyen eredményért végez el az ember. Itt van a bibi, ha megértjük, hogy az életünk nagy részében a dolgok kimenetele nem úgy alakul ahogy eltervezzük.

Ilyenkor mi történik? Volt egy tervünk az elején, ami egyfajta ragaszkodást hozott létre köztünk és az eredmény között. Ezt hívják a ragaszkodás csomójának, amely a helyzethez köt bennünket. A belső küzdelem akkor kezdődik el, amikor a várt eredmény elmarad.

Félrevezető tanítások arra biztatnak bennünket, hogy a célt lássuk, vetítsük ki magunk elé és megvalósul, megteremtjük. Ha ez így lenne, akkor minden nőnek és férfinak jómódban, gazdagságban, álom körülmények között kellene élnie, hiszen ez a fő vágy, amire gondol fiatal korában a legtöbb emberke. Viszont az eredmények többször nem úgy alakulnak, ahogy tervezzük. 

Akkor mi a megoldás, ha a boldogság és a szeretet megvalósítása az emberi élet célja?

A válasz egyszerű és érthető lesz!


Amikor eltervezel valamit, ahhoz megfelelő cselekedeteket kell felépíteni. A célt csak egyszer fogalmazd meg, és kattanj le róla, a figyelmet a cselekedetekre irányítsd, és élvezd, hozd ki a maxot belőle! Hogyha ez fordítva van, azaz több figyelmet kap a cél, akkor a cselekedetekben lakozó élmény tompul.  

A lényeg pedig ebben rejlik, élvezd amit teszel, mert az élet maga a cselekedet. Azon múlik az életed boldogsága, hogy mennyire vagy képes átadni magad a cselekvés örömének. Az eredménynek ehhez semmi köze!!! Max egy kis hab a tortán, ha bejön a terv.

Figyeld meg magad, amikor élvezed magát az utat, az már egyfajta elégedettséggel tölt el. Nem fog fájdalommal eltölteni, ha netán nem érkezik meg a várt eredmény. Mert az odavezető úton feltöltötted a szívedet tetterős cselekedetekkel, mert a mozgás, a tett maga az élet.

Ha így sikerül élned, a teremtés egyre sűrűbben fog megajándékozni a várt céllal. Ez maga az élet, alázattal tenni a dolgunkat a lehető legnagyobb odaadással és hittel.

Ez az, ami elégedettséggel tölti fel a lelket, nem maga az eredmény. Azt valami más határozza meg, ami összetett nagyon, de tudd, az alapján vagy megítélve, ahogy a dolgokhoz viszonyulsz!

Tedd próbára, amit most írtam neked! Vágd el az eredményhez való ragaszkodásod csomóját ezzel a lelki látással, és cselekedj, az a “MOST”- od, az a Te valós életed. Élj és légy boldog!