Változás és stabilitás

A változás az egyetlen állandó dolog az életben. Sokat hallhattuk már, hogy törekedjünk a stabilitásra. Valamint azt is, hogyha majd meglesz mindenünk, akkor jöhet a baba. Mi ezzel a gond? Senki nem mondja azt, hogy nem ad egyfajta biztonságérzetet egy stabil anyagi helyzet. Viszont mitől érzem stabilnak? Mert attól, hogy anyagi szinten nincsenek problémák jelenleg, attól még nem egy bölcs dolog ilyen módon stabilitást keresni egy állandóan változó világban.

Sok nagyon gazdag embert ismerek, és legtöbbjének akkora az aggodalma, mint a vagyona. Ami csak azért van, mert nem értették meg, hogy egy mindig más és más dinamikával változó világban nem lehet anyagi látásmóddal stabilitást találni. Aki anyagi stabilitást hajszol, ott jelen van az állandó aggodalom is. Valamint anyagit elérni nem siker, és elveszteni nem kudarc, pusztán az idő befolyása mindez.

Stabilitást lélekben érhetsz el, ebből a látásmódból figyelhetem meg a veszteség-nyereség időbeli változását. Meglátom, hogy a történés és én magam az két különböző dolog. Tehát nem azonosítom magam vele, hanem a képességeim, tudásom szerint a legjobb megoldásra törekszem, alkalmazkodom. Ez utóbbi már az intelligencia fő jellemzője. Egy ilyen lelki beállítottságban élve érezhetjük a valós stabilitást.

Az eredményeket soha nem határozhatjuk meg, viszont azt igen, miként állunk hozzá. Valamint azt, hogy az eredmény felé vezető úton minden tőlem telhetőt megtegyek. Ekkor mondhatom azt egy nem várt eredményre, hogy “pedig mindent elkövettem “. Az eredményt pedig elfogadom. Mert a képességeink álltal végrehajtott alázatos cselekedetek maga a boldogság felé vezető út. Ezzel a mentalitással kikövezhetsz egy stabil utat az életednek.